زیره مشهد حاوی مواد مغذی فراوانی است که برای سلامتی بدن مفید است که در ادامه به مهمترین این عناصر اشاره می کنیم:
آهن: زیره سبز یکی از منابع طبیعی مهم و غنی از آهن است، حتی اگر به مقدار کم مصرف شود، زیرا یک قاشق چایخوری از آن حاوی 1.4 میلی گرم آهن است که معادل 17.5 درصد از مقدار مرجع روزانه است.
آهن برای کودکان ضروری است. باعث افزایش رشد می شود و همچنین لازم است زنان در سنین جوانی آهن از دست رفته در دوران قاعدگی را جایگزین کنند و شایان ذکر است که کمبود آهن یکی از شایع ترین موارد کمبود است.
آنتی اکسیدان ها: آنتی اکسیدان ها به خلاص شدن از شر رادیکال های آزاد کمک می کنند و زیره حاوی دو نوع آنتی اکسیدان است: لوتئولین و آپیژنین که به افزایش فعالیت بدن کمک می کند و ممکن است به حفظ و محافظت از سلامت پوست کمک کند.
کاهش اسهال: یک مطالعه آزمایشگاهی منتشر شده در مجله تحقیقاتی Pharmacognosy در سال 2014 در مورد مصرف عصاره زیره و ارتباط آن با کاهش علائم اسهال در موش انجام شد و نتایج نشان داد که مصرف عصاره زیره میتواند باعث کاهش بیماری شود.
اسهال دفعات دفع مدفوع را کاهش می دهد، وزن و حجم روده را کاهش می دهد و اعتقاد بر این است که این اثر به دلیل کاهش حرکات و انقباضات پریستالتیک روده رخ می دهد اما هنوز برای آگاهی از میزان این اثر به مطالعات بیشتری نیاز است سایر فواید، شواهد کافی دال بر اثربخشی آن وجود ندارد.
مواردی وجود دارد که در آن از زیره استفاده می شود، اما اثربخشی آن در کاهش آنها ثابت شده است و از جمله این موارد به موارد زیر اشاره می شود:
قولنج.
نفخ و گاز.
گرفتگی روده.
احتباس مایعات
مشکلات قاعدگی.
مطالعاتی در مورد فواید زیره سبز
یک مطالعه اولیه که در سال 2013 در مجله بیماری های گوارشی خاورمیانه منتشر شد، بر روی گروهی از افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر انجام شد و نتایج نشان داد که مصرف عصاره زیره به طور قابل توجهی درد شکم، حالت تهوع، مخاط در مدفوع، نفخ و غیره را کاهش می دهد.
مطالعهای در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1395 نشان داد که مصرف مکملهای زیره میتواند باعث کاهش سطح انسولین هموگلوبین گلیکوزیله یا آنچه به عنوان قند تجمعی شناخته میشود و قند خون ناشتا، علاوه بر بهبود حساسیت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش یابد.
برای کاهش خطر عوارض ناشی از این بیماری مطالعه ای در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در سال 1393 نشان داد که پودر زیره باعث کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.